Quinoa met groene asperges en kerstomaten

27 mei 2019 | Huisbereid

Dit hebt u nodig:

  • 100 g ongekookte quinoa
  • 1 bussel groene asperges
  • 1 trosje kerstomaten
  • enkele takjes peterselie en enkele basilicumblaadjes
  • enkele pompoen-, zonnebloem- of pijnboompitten
  • een blok Parmezaanse kaas

Laat de quinoa eerst enkele uren in water wellen, indien mogelijk een hele nacht.
Bent u dat vergeten? Geen paniek!Spoel de quinoa even om de bittere smaak te verwijderen. Kook de quinoa 12 à 13 minuten in gezouten water. Gewelde quinoa zal iets sneller klaar zijn.

Was ondertussen de asperges en de kerstomaten. Snijd de asperges in stukken van 1 cm en stoof minstens 10 minuten in een beetje olijfolie in een pan. Halveer de kerstomaatjes.

Meng de quinoa met de fijngehakte kruiden, de asperges en de kerstomaten.
Schep alles in uw bord en werk af met enkele basilicumblaadjes en peterselie. Rasp er een beetje Parmezaanse kaas over en breng op smaak met fleur de sel.

Laat het u smaken!



Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Sylvie Dejardin, voedingsdeskundige, en het programma FOOD.
Meer infohttp://www.food-programme.eu/

Dit product delen